بویلر روغن داغ

بویلر روغن داغ

بویلر روغن داغ یا همان دیگ روغن داغ، یکی از انواع سیستم های گرمایشی است که در آن از روغن به عنوان سیال انتقال دهنده گرما استفاده می گردد. این نوع مبدل های گرمایی از لوله های مارپیچ شکل که در داخل یک مخزن قرار گرفته اند، تشکیل شده اند. منبع تولید حرارت با افزایش دمای روغن موجود در لوله های مارپیچ شکل موجب تکمیل عملکرد این سیستم ها می شود. در دیگ آب گرم و دیگ بخار برای دستیابی به دماهای بالاتر نیاز به افزایش فشار در این سیستم ها می باشد اما در بویلر روغن بدون نیاز به افشار فشار در سیستم امکان دستیابی تا دمای ۴۰۰ درجه سانتیگراد فراهم می باشد و این قابلیت به دلیل استفاده از روغن مخصوص در داخل لوله های دیگ روغن می باشد.

دیگ روغن از لحاظ ایمنی نسبت به دیگ بخار و آب گرم امنیت بیشتری دارد و از لحاظ هزینه های تعمیر و نگهداری بسیار مقرون به صرفه تر از سایر انواع دیگر است که همین مسائل باعث کاربرد بسیار گسترده آن در صنایع مختلف گردیده است. بویلرهای روغن ساخت شرکت آذر استیل فن آوران دارای استاندارهای لازم بوده و از راندمان بالایی برخوردار می باشند. در ادامه به توضیح کامل بویلرهای روغن خواهیم پرداخت لطفا تا انتهای مطلب ما را همراهی نمایید.

انواع بویلر روغن داغ

بویلرهای روغن داغ بر اساس دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی می شوند که در ادامه شرح می دهیم.

انواع بویلر روغن داغ

از لحاظ طراحی مخزن

بویلرهای روغن داغ در یک تقسیم بندی کلی به دو صورت عمودی و افقی طراحی و ساخته می شوند که هر کدام دارای مزایا و معایبی می باشند. از دیگ های عمودی در مکان هایی که محدودیت فضا وجود دارد و یا در ظرفیت های پایین استفاده می گردد. دیگ های افقی بازدهی بیشتری نسبت به نوع عمودی دارند.

از لحاظ نوع سوخت مصرفی

مشعل های به کار گرفته شده در بویلرهای روغنی با استفاده از سوخت گاز و گازوئیل می توانند حرارت مورد نیاز این سیستم ها را تامین نمایند. بر این اساس این سیستم ها به صورت گازسوز، گازوئیل سوز و دوگانه سوز (هم گازسوز و هم گازوئیل سوز) تولید و مورد بهره برداری قرار می گیرند. ناگفته نماند که برخی مشعل ها از سوخت مازوت نیز برای تولید حرارت می توانند استفاده نمایند.

از لحاظ تعداد پاس

منظور از تعداد پاس در این مورد تعداد دفعات جا به جایی سیال از ابتدا تا انتهای یک مبدل حرارتی می باشد. در صورتی که سیال از یک طرف مبدل وارد و مستقیما از سمت دیگر آن خارج شود بویلر تک پاسه گفته می شود. در صورتی که ورودی و خروجی مبدل حرارتی در یک سمت باشد بویلر دو پاسه گفته می شود. اما در صورتی که سیال برای خروج از بویلر سه بار از داخل مبدل عبور نماید بویلر سه پاسه نامیده می شود.

کاربرد های دیگ روغن داغ

کاربرد های دیگ روغن داغ

بویلرهای روغن داغ برای تامین حرارت با دمای بالا و فشار پایین در تاسیسات و صنایع گوناگونی مورد استفاده قرار می گیرند. این بویلرها با توجه به مزایای زیادی که دارند در بسیاری از صنایعی که نیازمند انتقال حرارت به صورت غیر مستقیم هستند، کاربرد دارند. برای مثال از این بویلرها در صنایع شیمیایی جهت تامین حرارت لازم برای انجام واکنش های شیمیایی درون راکتورها استفاده می گردد. علاوه بر این مورد در تولید چسب و رزین، ساخت روغن های تصفیه شده و تولید انواع مشتقات نفتی از دیگ های روغن داغ استفاده می شود. استفاده از این بویلرها به این موارد محدود نمی باشد. در ادامه به ذکر تعدادی از کاربردهای مهم این بویلرها خواهیم پرداخت.

  • صنایع کاغذ سازی جهت خشک نمودن ترکیبات و مواد ساخت کاغذ
  • صنایع قیرسازی برای گرم کردن و مذاب نمودن مخازن قیر
  • صنایع نساجی جهت تامین گرمای لازم برای ماشین آلات رنگرزی و خشک کن ها
  • صنایع غذایی برای استفاده در سرخ کن های صنعتی و همچنین تولید روغن خوراکی

 مزایای بویلر روغن داغ

  • دمای عملیاتی روغن در این سیستم ها می تواند تا ۴۰۰ درجه سانتی گراد با فشار کم باشد که می تواند برای سیستم های با دمای کاری بالا مناسب باشد.
  • هزینه خرید و راه اندازی بویلرهای روغن داغ نسبت به انواع دیگر کمتر است.
  • میزان خوردگی و خرابی لوله های انتقال سیال در بویلرهای روغن داغ کمتر است و در نتیجه عمر طولانی تری دارند.
  • دیگ های روغن داغ به طور گسترده ای در صنعت استفاده می شوند و برای جایگزینی دیگ های صنعتی استفاده می شوند زیرا دیگ های روغن داغ می توانند دماهای بالا را فراهم کنند، در حالی که دیگ بخار صنعتی به فشار بسیار بالایی نیاز دارد تا بخار را با استفاده از مبدل حرارتی به آن درجه حرارت برساند و باعث افزایش قیمت می شود.
  • قابلیت استفاده از انواع منابع تولید حرارت برای تامین حرارت لازم برای انجام فرآیند انتقال حرارت را دارا می باشد.
  • ایمنی بویلر روغن داغ بسیار بیشتر از دیگ بخار می باشد و خطر انفجار ندارد.
  • در فصول سرد سال دچار یخ زدگی نمی شود.
  • مانند دیگ های بخار نیازمند اپراتور متخصص و آموزش دیده حرفه ای نمی باشد.
مزایای دیگ روغن داغ

معایب دیگ روغن داغ

  • دیگ های روغن اغلب در دماهای بالا کار می کنند، بنابراین طراحی و انتخاب تجهیزات باید ایمنی اپراتور و سیستم را تضمین کند.
  • هنگام استفاده از سیستم های بویلر روغن داغ، لازم است هر ۶ ماه یکبار نمونه برداری شود تا بررسی شود که آیا روغن هنوز قابل استفاده است یا خیر. اگر روغن انتقال حرارت به درستی طراحی و مورد استفاده قرار گیرد، عمر مفید بالایی خواهد داشت.
  • هزینه روغن انتقال حرارت بسیار بالاست.
  • راه اندازی دیگ روغن داغ نیز خطراتی در پی دارد که نیاز است تا اپراتور آموزش های لازم را در این مورد کسب نماید.
  • در صورت نشت روغن در این بویلرها امکان بروز آتش سوزی وجود دارد زیرا روغن های استفاده شده در این بویلرها امکان اشتعال دارند.

مقایسه بویلر روغن داغ با بویلر بخار

سیستم های دیگ روغن داغ نیاز به تحت فشار بودن ندارند

سیستم های گرمایش بخار برای کارکرد نیاز به مقداری فشار دارند. در سیستم های گرمایش روغن داغ، تمام تجهیزات شما بدون فشار هستند. این امر خطر انفجارهای خطرناک را در تاسیسات شما کاهش می دهد و نیاز به نظارت و تنظیم مداوم سطوح فشار سیستم را از بین می برد.

دیگ روغن حرارتی

روغن داغ باعث خوردگی نمی شود

اگرچه سیستم‌های گرمایشی مبتنی بر بخار در میان برخی افراد محبوب هستند و دلیل این محبوبیت استفاده از آب به عنوان ماده انتقال دهنده حرارت می باشد که به راحتی در دسترس قرار دارد و مقرون به صرفه نیز می باشد، اما ایجاد خوردگی تاسیسات توسط آب نیز از جمله مشکلات این سیستم ها می باشد. در نتیجه، سیستم‌های گرمایش بخار باید از نظر خوردگی به دقت کنترل شوند و در صورت تشخیص زنگ زدگی یا آسیب‌های دیگر، تعمیر شوند. در مقابل، روغن داغ یک روان کننده است و می تواند بدون ایجاد خوردگی انتقال گرما در سیستم بویلر روغن را به راحتی انجام دهد.

سیستم های دیگ روغن داغ نیازی به مقررات شیمیایی ندارند

از آنجایی که آب یک مایع خورنده است، هنگامی که در سیستم های گرمایش بخار استفاده می شود، باید با مواد شیمیایی مختلف تصفیه شود. این مواد شیمیایی باید به دقت نظارت و مرتباً تنظیم شوند تا از عملکرد مؤثر سیستم اطمینان حاصل شود.

با دیگ های روغن داغ، لازم نیست نگران تنظیم مواد شیمیایی باشید. روغن موجود در این سیستم به صورت چرخه ای در داخل سیستم عمل انتقال گرما را انجام می دهد و نیازی به افزودن هیچ گونه ماده شیمیایی ندارد.

بویلرهای روغن داغ می توانند در دماهای بالاتر کار کنند

وقتی صحبت از گرمایش کارآمد می شود، دمای کاری بسیار مهم است. از آنجایی که روغن داغ نقطه جوش بالاتری نسبت به آب دارد، سیستم های گرمایش روغن حرارتی می توانند در دماهای بالاتر کار کنند. علاوه بر این، سیستم های بویلر روغن داغ می توانند در این دماهای بالاتر بدون ایجاد فشار اضافی که با سیستم دیگ بخار مشاهده می کنید، کار کنند. تمام تجهیزات گرمایشی در دماهای بالاتر عملکرد بهتری خواهند داشت.

روغن موجود در بویلر روغن داغ یخ نمی زند

در حالی که آب می تواند یخ بزند و باعث ایجاد مشکلات و خطراتی در سیستم دیگ بخار شود، اما روغن موجود در سیستم بویلر روغن داغ یخ نمی زند. این امر خطرات ایمنی و مسائل مربوط به عملکرد سیستم را که می تواند ناشی از دماهای پایین باشد، از بین می برد که همین مساله یکی از مزایای دیگ های روغن داغ به شمار می رود.

سیستم های دیگ روغن داغ به اپراتور بویلر دارای مجوز نیاز ندارند

به منظور راه اندازی سیستم دیگ بخار در تاسیسات خود، نیاز به یک اپراتور دیگ بخار ماهر و آموزش دیده خواهید داشت. اگر سیستم جدیدی را پیاده‌سازی می‌کنید، به این معنی است که باید یک کارمند جدید استخدام کنید یا یک کارمند فعلی را آموزش دهید تا از مقررات پیروی کنید. با استفاده از سیستم گرمایش با روغن داغ، در بیشتر موارد نیازی به اضافه کردن یک کارمند جدید به تاسیسات خود ندارید و این باعث صرفه جویی در حقوق و منابع تمام وقت سالانه می شود.

مزایای دیگ روغن داغ

سیستم گرمایش با روغن داغ ایمن تر از بخار آب است

شاید قانع‌کننده‌ترین دلیلی که ممکن است بخواهید یک سیستم گرمایش با روغن را به جای سیستم گرمایش بخار برای تأسیسات خود در نظر بگیرید ایمنی باشد. گرمایش با روغن داغ ایمن‌تر از فرآیندهای گرمایشی با بخار است. از آنجایی که سیستم دیگ روغن داغ نیازی به فشار ندارد، خطر انفجار در این سیستم ها از بین می رود. علاوه بر این، شما با خطرات ناشی از مشکلات تله بخار یا انجماد بخار مواجه نخواهید شد زیرا نقطه انجماد روغن داغ به طور قابل توجهی کمتر از آب است.

سیستم های گرمایش با روغن داغ به سرمایه کمتری نسبت به سیستم های بخار نیاز دارند

سیستم های گرمایش با روغن داغ معمولاً به سرمایه کمتری نسبت به سیستم های دیگ بخار نیاز دارند زیرا به طور قابل توجهی ساده تر هستند. اجزای سیستم دیگ بخار شامل بویلرها، مخازن انفجار، مخازن تغذیه مواد شیمیایی، هواگیرها، مخازن میعانات گازی، پمپ های تغذیه دیگ بخار، پمپ های تغذیه برای آب، پمپ های تغذیه مواد شیمیایی، تله بخار و غیره می باشد. این در حالی است که سیستم های گرمایش روغن داغ تنها به یک پمپ، یک منبع تولید گرما و یک مخزن انبساط نیاز دارند.

سیستم های دیگ روغن داغ کارآمدتر هستند

هنگامی که صحبت از سیستم های گرمایش بخار می شود، تله های بخار و دمیدن آنها باعث تلفات انرژی زیادی می شود. سیستم های گرمایش با استفاده از روغن داغ بسیار کارآمدتر عمل می کنند. با هزینه های عملیاتی کمتر و کنترل فرآیند بهتر، یک سیستم گرمایش روغن داغ کارآمد باعث صرفه جویی در هزینه و منابع ارزشمند شما می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

فیلد های ستاره دار* الزامی می باشند.